Wat is voetreflexzonemassage

wat-is_iStock_000007865518XSmallVoetreflexzonemassage is een eeuwen oude methode die mensen op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met hun oorspronkelijke bioritme, waardoor lichaam en geest weer tot rust kunnen komen.
Ruim 3000 jaar geleden werd het al toegepast als therapie in landen als Egypte, China en India. Reeds toen had men ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.
De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balans van het meridiaanstelsel (energiebanen). Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Waarom voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is bekend vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm. Doorverwijzing door de reguliere gezondheidszorg gebeurt steeds vaker.
De enorme hedendaagse belangstelling is met name te danken aan de kracht van het ´contact´ maken.

Er is veel communicatie in onze huidige westerse welvaartsmaatschappij, echter weinig uitwisseling. En één aanraking zegt immers meer dan duizend woorden.

Daarnaast is er in deze jachtige tijd nauwelijks meer tijd voor herstelmomenten. Ontspanning en genieten is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.

Wat doet voetreflexzonemassage

Wanneer iemand zich ziek voelt is daar meestal een periode met vaak vage klachten aan voorafgegaan.  Achteraf kun je vaststellen dat er al geruime tijd klachten waren, maar dat deze nog niet werden onderkent. Het lichaam is nu ziek en uit balans.

The boy observes cultivation of a young plant.

Met voetreflexzonemassage kun je het lichaam helpen om op een natuurlijke manier weer in balans te komen.  De massage kan een grote, positieve rol spelen in het genezingsproces. Vooral bij innerlijke spanningen en de daaruit voortvloeiende klachten, maar ook bij specifieke klachten zoals:

  • Hoofdpijn
  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Spijsverteringsklachten
  • Menstruatieklachten
  • Reumatische klachten
  • Burn-out / Stress
  • CANS (Complaints of Arms, Neck and/or Shoulder) voorheen bekend als RSI